14. juli 2021

«Veileda lesing» – illustrasjoner av barn og bøker

Summary in English: Illustrations by Svein Nyhus for the Norwegian Centre for Reading Education and Research. Digital cut-out drawings made in Photoshop by using a Cintiq graphic tablet.


I vår lagde jeg flere småfigurer for Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger. Illustrasjonene skal brukes på plakater og brosjyrer om «veileda lesing», det vil si tilpassa leseundervisning der læreren hjelper elevene etter bestemte metoder.

Jeg har forsøkt å tegne blide barnelesere i en munter og personlig stil, med ruskestrek og presis kontur. Småbildene skal pynte trykksakene, gi dem særpreg og oppmuntre lærerne til innsats.

Jeg har som vanlig brukt tegneskjerm (Cintiq) og Photoshop. Dette er utklippsillustrasjoner uten bakgrunn, «løse» biter som designeren kan kombinere fritt og tilpasse tekstlayouten. Mye tid er lagt på forenkling, å forfine former og gjøre silhuetter og detaljer tydelige. Og datategningene har høy bildeoppløsning. Da kan de gjengis små eller store etter behov, altså uten at motivene blir knotete og uleselige eller altfor oppblåste og pikslete.

Fargepaletten er inspirert av trafikklys.








Liknende utklippsfigurer:

Vestfold fylkeskommune 2014
Tjøme-vignetter 2015
Barnehagebarn 2015
Nitetzsche 2015
Bokdekor i «Steder å tisse» 2021

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar