25. august 2010

CD-omslag med løse figurer (eksempel 2)

Summary in English: Cover illustrations by Svein Nyhus for a children's CD 2007: 1. original artwork (pencil drawings with water colours and marbleized papers); 2. Nyhus' own proposals for the cover design (combining drawings with typography in photoshop); 3. Printed CD cover with final layout made by another designer.

Tidligere har jeg vist utkast og ferdige originaltegninger til en barne-cd fra 2006. Her er enda et cd-omslag jeg har tegna, denne gangen til «Grieg for barn» fra 2007. Originalillustrasjonene ble sendt som løse biter til en designer som satte delene sammen til en passende komposisjon. Han fikk klare rammer for layouten, men samtidig frihet til finjusteringer.

1. Løse figurer og bakgrunnsmønster

Først lagde jeg blyantskisser og forslag som oppdragsgiveren måtte godkjenne. Når motivene var bestemt, reintegna jeg dem i farger slik tegningen under viser. Teknikken var vannfarger og blyant. Jeg skar ut figurene for at de skulle stå helt reint mot den hvite bakgrunnen. Til bakgrunn valgte jeg to papirer med marmormønster fra lageret mitt.

Figurarket under viser trollkongen Dovregubben og Den grønnkledte fra Peer Gynt, pluss troll og alver.


2. Forslag til layout/komposisjon/oppsett

Etter å ha skanna inn papirfigurene og bakgrunnsarkene, prøvde jeg å sette dem sammen med teksten innenfor cover-formatet ved hjelp av photoshop. Dette var forslag som jeg sendte til designeren.3. Ferdig trykt CD-omslag

En grafisk designer satte sammen bitene mine til det ferdige resultatet. Noen små skjønnhetsfeil blir det alltid, men jeg ble vel stort sett fonøyd.


Se også:
CD-omslag med løse figurer - eksempel 1: Blårollinger

6 kommentarer :

 1. Så flott det ble! Du er kjempeflink! Veldig fine karakterer! :)

  SvarSlett
 2. Takk. Det var hyggelig. Men jeg synes din blogg er kulere.

  SvarSlett
 3. Gosh!
  Bildebokskolen er fantastisk - utrolig flott at du deler av din kunnskap og erfaring!
  For meg passer den perfekt akkurat nå - jeg har nemlig blitt spurt om å illustrere en barnebok som skal komme til jul i år, kjempegøy og skrekk og gru på samme tid. Jeg er utdannet grafisk designer og har ikke illustrert veldg mye tidligere, så jeg kaster meg over alt jeg kan plukke opp av tips og råd! Tusen takk!
  Mvh. Kristin

  SvarSlett
 4. Lek og prøv og gjør så godt du kan og på din måte. Lykke til!

  SvarSlett
 5. Hei Svein!
  Eg har saumfart bloggen din og eg finn så mykje nydelige illustrasjonar!
  Tusen takk for at du deler så mykje inspirasjon med oss som bare kan draume om å kunne illustrere så mange bøker som du. Eg likar at du leikar:)
  Skap ein god dag!

  Venleg helsing
  Anna

  SvarSlett
 6. Må først og fremst få si at du er utrolig dyktig!

  Etter å ha sett traileren/teaseren til "Sinna Mann" animasjonen på NRKs Nasjonalgalleriet, satte jeg i gang med å søke den opp igjen (jeg bare fikk med meg deler av den fordi jeg tegnet samtidig!)
  Da kom jeg over bloggen din!
  Hvem sier at det å være oppe litt lengere ikke lønner seg c;

  Selv er jeg en aspirerende kunstner/illustratør.

  SvarSlett