10. mars 2009

Teaterplakater

Summary in English: Three posters Norwegian illustrator Svein Nyhus made for a small amateur theatre group for children in Tønsberg, Norway. The plays are:  1. "Pinocchio" (2007); 2. "Matilda" (2008); 3. "Body Troopers" (2009).

Her er tre teaterplakater for Sjøbodteaterets barne- og ungdomsgruppe i Tønsberg der dattera vår Ninni er med og foreldrene bidrar så godt de kan. Jeg har brukt mye tid på å gi plakatene et profesjonelt preg, men blant annet valgt håndtegna tekst for å understreke at dette er amatørteater. Figurene er henta direkte fra forestillingene slik at barna i publikum lett skal kunne kjenne dem igjen og kanskje forstå mer. Jeg har også forsøkt å gjenskape spenninga i teatermørket uten at det blir altfor skummelt. 

1. Plakat til en «Pinocchio»-forestilling i 2007. Musiker og pappa Jon Rosslund skreiv fantastisk musikk til Klaus Hagerups manus. 
2. Plakat til en oppsetning av Roald Dahls «Matilda» 2008.
3. Plakat til en sceneversjon av Vibeke Idsøes bok «Jakten på nyresteinen» som Sjøbodteateret setter opp i mars 2009. Her har Jon Rosslund igjen komponert flotte barnesanger.


Se også:
Teaterplakat til «Mester Willys hemmelighet» (blyant og photoshop, 2009)
Teaterplakat til «Robin Hood» (blyant på kalkérpapir, 2010)
Teaterplakat til ungdomsstykket «Nasjonal prøve» (akrylmaling, 2010)

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar