10. januar 2011

Å være tvilling

Summary in English: Personal comments on having a twin brother by Norwegian illustrators Svein and Egil Nyhus for literature magazine "Ratatosk", spring 2011; Svein sometimes feels weak like being one half of a whole, sometimes strong as a double; Egil shows the brothers on tour with their drawing show for children. Black ink with colouring in photoshop.

Våren 2011 kommer kulturtidsskriftet Ratatosk ut med et temanummer om «søsken i litteraturen». I bladet har blant annet tegnerne Svein og Egil Nyhus bidratt med hver sin helside om seg selv og tvillingbroren.

Plansjen til Svein, den følsomme filosofen, er inspirert av tegningene i hans egen bildebok «Sånt som er». Tegneserien til Egil, den sylskarpe satirikeren, likner på de poengterte ukeblikk-karikaturene hans i Romerikes Blad. Svein forteller om skiftende identitetsfølelse som tvilling, Egil om en typisk situasjon fra turnélivet med tegneforestillingen «To menn og en tavle». Tegneteknikken er tusj og photoshop (Svein bruker uvøren pensel, Egil presis penn).Deler av Sveins tegning ble forresten lagd under Axel Revolds imponerende freskomaleri «Teknikk, vitenskap, diktning» fra 1932 i Deichmanske bibliotek i Oslo. Altså stort og smått og høyt og lavt i skjønn forening.Se også:
Alle blogginnlegg om tvillingbrødrene
Flere av Egils karikaturtegninger
En virkelig speileffekt
Om tvillingfølelse og barnetegninger
Å være dobbel
Sveins første forsøk med tusj og photoshop

PS. Tidsskriftet kom samme høst ut som bok.

10 kommentarer :

 1. Jeg synes det er litt rart at nesten ingen ser forskjell på dere.

  2r

  SvarSlett
 2. Tror nok de fleste skiller oss hvis de ser oss samtidig. Men de færreste husker hvem av oss som heter hva, og blander minner og fantasier i en salig røre. Greit nok.

  Ikke alle registrerer virkeligheten like godt som du gjør.

  SvarSlett
 3. det här är så fint! : )

  SvarSlett
 4. Hej, Lisen! Ser att Emma kommer till Stavanger i februari. Hoppas på att lyssna till henne där!

  SvarSlett
 5. TUS TRABAJOS SON UNA MUESTRA DE LA LIBERTAD CON QUE TE MUEVES.

  BRAVO !!!!

  SvarSlett
 6. Ja! Gå och lyssna! Hälsa från mej! :)

  SvarSlett
 7. Dere er virkelig like ja, som du sier ser man jo forskjell når dere er ved siden av hverandre. Man ser litt forskjell, men hvem er hvem? Praktisk med en bandasjert hånd som på bildebokbadet! (Praktisk for oss som ikke har vondt i hånden vel og merke...)

  Selv har jeg en lillesøster som har vokst seg veldig lik, det er ti år mellom oss men folk tar likevel feil hele tiden. De tror jeg synger i kor, går på videregående og spiller i skolemusikken :-) Mens søster blir spurt om "hvordan det går med boka".

  SvarSlett
 8. Ja, hvordan går det med boka? Og det nye arbeidshiet? Terrassen må være fantastisk når våren kommer! Liker forresten veldig godt den reine Henriette Nilsen-designen din.

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Jo, takk sitter litt fast med boka akkurat nå. Sett meg litt blind. Så prøver å legge den bort litt nå og heller ta den frem senere :-)

  Det er helt fantastisk å ha et arbeidssted å gå til! Ikke bare sitte alene på hjemmekontoret, men faktisk kunne spise lunsj sammen med noen.

  SvarSlett