3. juni 2009

Ny teaterplakat

Summary in English: Yet another of Svein Nyhus' posters for an amateur theatre group for children and young people in Tønsberg, Norway. This time it's a play based on different characters from Shakespeare' s world. Her er enda en plakat til en amatørteaterforestilling for barn og ungdom i Tønsberg. Stykket «Mester Willies hemmelighet» er nyskrevet av en ung teaterentusiast og handler om flere av rollefigurene til Shakespeare. Fordi forestillingene skal vises ute i sommerskogen og forteller om papirskikkelser, har jeg forsøkt å gjøre plakattegningen ekstra lys og lett. Ellers håper jeg de barnevennlige detaljene kan forklare deler av stykket for de minste tilskuerne. Plakaten kunne selvfølgelig hatt et mer forlokkende blikkfang og sofistikert stiluttrykk, men jeg tror mylderet av streker og ansikter vekker en viss nysgjerrighet likevel. Dessuten skiller den uprentensiøse tegneteknikken og det levende skriftbildet seg fra vanlige reklameplakater med stram datadesign. Illustrasjon og tekst er for øvrig utført med vanlig grå blyant og fargelagt i photoshop.
Plakattegningen blir også brukt i en fellesannonse for andre lokale Shakespeare-forestillinger i sommer (bildet til høyre). Her har en designer fritt kopiert biter fra originalillustrasjonen og komponert en enklere variant som er lett å lese i liten størrelse. Moro å se hva en kan få til ved hjelp av photoshop og tålmodighet. Se også:Teaterplakater til «Pinocchio» (2007), «Matilda» (2008) og «Jakten på nyresteinen» (2009)Teaterplakat til «Robin Hood» (blyant på kalkérpapir, 2010)Teaterplakat til ungdomsstykket «Nasjonal prøve» (akrylmaling, 2010)

1 kommentar :

  1. Hej!
    Jag har ganska nyss upptäckt dina originella, fantasifulla och skickligt utförda illustrationer och din blogg. Kul att dina böcker börjat ges ut på svenska!Jag är själv en illustratör och serietecknare som försöker etablera mig och hoppas att jag får möjlighet att illustrera en barnbok någon gång. Titta gärna in på min blogg, eller hemsida: oskarforsgren.com. Ha det bra!

    SvarSlett