25. februar 2009

To menn på film og TV

Summary in English:Three photos of Norwegian twin brothers and illustrators Svein and Egil Nyhus dressed up to play small parts in children's televison programmes and a movie: "Sesam Stasjon" (1994), "Amalies jul" (1995), and "Ballen i øyet" (2000).

Fra dypet av arkivene henter vi tre blinkskudd av Svein og Egil Nyhus, tvillingtegnerne fra «To menn og en tavle», i sprelske roller på TV og film:

1. Første bilde viser elitelaget fra NRKs barne-tv-serie Sesam Stasjon under et studioopptak 16. november 1994: fra venstre Geir Børresen som Max Mekker, Sverre Holm som stasjonsmester O. Tidemand, Egil og Svein Nyhus som tegnerne, Sidsel Ryen som Leonora og Hanne Dahle som Alfa. Det ble med denne ene gjesteopptredenen for brødrene. Men de illustrerte en mengde bøker, hefter og annet med vennene fra Sesam Stasjon. Foto: Svend Aage Madsen, Se og hør.

2. Neste foto viser «Politifetterne Gunvald og Waldemar» i Gudny Hagens adventskalender «Amalies jul», en serie som ble sendt første gang i barne-tv før jul i 1995. Innsatsen til de glade amatører var så fantastisk at regissøren og NRK valgte å dubbe stemmene deres i den ferdige versjonen. En av de merkeligste opplevelsene under innspillinga var å gå på do i pausene med full politiuniform fra ytterst til innerst.

Tvillingene hadde også en tegneopptreden samme sted i første episode av barne-tv-serien «Huset med det rare i» i 1992.


3. Siste foto viser Svein og Egil som statister under innspillinga av Catrine Telles «Ballen i øyet», en film som hadde kinopremiere i 2000. Bødrene opptrådte i et halvt sekund som bakgrunnskulisser i den surrealistiske tvillingscenen i filmen. Verken Svein eller Egil har sett det ferdige resultatet, men det var interessant å få være med, ikke minst å få observere 25 par enegga tvillinger på filmsettet. På bildet er Svein den velfødde, Egil den magre. Tegnerne har også ulik grunnsminke i trynet.

1 kommentar :

  1. Ha, ha!
    Skikkelige kulinger!
    Men hva med tegnerne i episode 1 fra Huset med det rare i?
    Hilsen han til høyre.

    SvarSlett