7. oktober 2012

Egil Nyhus 25 år som avistegner i Romerikes blad!

Summary in English: This week Norwegian illustrator Egil Nyhus, twin brother of colleague Svein Nyhus, celebrated his 25th anniversary as cartoonist for Norwegian newspaper Romerikes Blad. We congratulate! More of Egil's editorial cartoons and caricatures can be seen here.

Denne uka hadde Egil Nyhus (50), den ene av to menn og tvillingbror til Svein, 25-årsjubileum som avistegner i Romerikes Blad.

Bloggredaksjonen gratulerer og sier som broren:

– Egil har alltid vært mye flinkere til å tegne riktig, fort og lett, til å forklare og beskrive virkeligheten på et flatt papir. Barnetegningene hans er skremmende korrekte når det gjelder å gjengi vinkler, perspektiver og former. Alt dette kom naturlig for ham allerede som 4-5-åring.

– Egil kombinerer sprudlende humor og fantasifulle detaljer med rågode portretter og presise observasjoner av moderne fenomener. Ingen får karikaturene til å likne på modellene som han gjør. Og få tegnere poengterer klær og gjenstander så tidsriktig. Det er imponerende.

Bildet av verdensmesteren ved tegnebordet er tatt av Kay Stenshjemmet i Romerikes Blad. Egil bruker ofte splittpenn og svart, flytende tusj for å få en skarp strek med variert tykkelse. Bildet viser også datamaskinen med underlagsfotografier for karikaturportrettene. Under den myke skjærematta er det et lysbord som Egil bruker når han legger over (tracer av) blyantskissene og så reintegner (tusjer) originalene. Den ferdige tegningen skanner han inn og fargelegger på macen.

Se også:
Romerikes Blads portrettintervju av Egil (med bilder og film)
En av Egils avistegninger steg for steg
«Galleri Egil» i rb.no
Flere av Egils barnetegninger

Andre begivenheter 2012:
Egil blir verdensmester i karikaturtegning
Egil får Jessheimprisen
Jessheim får bystatus, og Egil markerer med utstilling
Tvillingbrødrene fyller 50 år

Og denne i 2013:
Egil vinner «Årets avistegning»

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar