21. november 2011

En grundig bokanmeldelse (og to korte)

Summary in English: A Norwegian book review on "Lars danser" ("Lars dances", 2011) and "Lars er Lars" ("Lars is Lars", 2011), picture books for small children by Svein Nyhus.

Barnebokkritikk.no, et nettsted for «seriøs og kvalifisert kritikk av norske barnebøker», anmeldte for kort tid siden de enkle småbarnsbøkene «Lars er Lars» og «Lars danser» av Svein Nyhus. Sjelden har han opplevd at en kritiker har sett og forstått bøkene så klart som her: «Lars er Lars handler om å oppdage seg selv. Boka legger opp til både underholdning, aktivitet, læring – og undring. Også Lars danser uttrykker en grunnleggende fascinasjon for kroppen. Boka handler om å ta plass, om fantasi og om glede. Dansen hans er grenseoverskridende.» Sånt liker forfatteren.

Under er også en omtale fra Dagbladet 25. november 2011 (og til høyre en oppfølger lille julaften). Det er hyggelig å lese at barn blir inspirert eller liker noe, men viktig å minne om at de er enkeltindivider og like forskjellige fra hverandre som voksne når det gjelder følelser og tanker.Se også:
Ulike bokomtaler (av «Sinna mann»)
Overraskende leseranmeldelse (av «Sinna mann»)

2 kommentarer :

  1. Hello! Last week I was listening to your conversation with Dariusz Bugalski on Polish Radio Trójka and just a few days before that I discovered your blog! And I'm very glad I did both! That was very interesting conversation. I was hoping for getting one of your books, but I guess I didn't succeed.
    Anyway I wanted to let you know that I find your style of illustrating very unique and inspiring!
    Best Regards!

    SvarSlett