9. oktober 2010

To menn i Telemark: hotellivets gleder

Summary in English: Norwegian twin brothers and illustrators Svein and Egil Nyhus, on tour with their drawing show for children, here present hotel attractions in Telemark, Norway: 1. A troll spoon at Rauland; 2./3. the cradle of modern skiing and an exotic two man band at Morgedal; 4./5. historic wooden architecture and male Shining-twins in the corridor at Dalen.

På sin ferd med tegneforestillingen «To menn og en tavle» i indre Telemark høsten 2010, overnattet tvillingbrødrene Svein og Egil Nyhus i hjertet av norsk bygdekultur og turisthistorie. Her presenteres små glimt fra hotellivets gleder.

Til venstre sees to kjekke askeladder ved siden av en rosemalt trollskje på Rauland Høgfjellshotell, stedet der også tyske bussturister nøt varm mat i den søkkvåte høsten.

I Morgedal var det enda flere fantasieggende impulser (de neste to bildene); på det største hotellet i bygda fantes både skisportens vugge og et østeuropeisk tomannsorkester i en tom dansesal. Ellers skyldes gipsen på handa, den tredje på tre år, ikke slalåm, men slagferdighet.I det enda tommere Dalen Hotel, en historisk trebygning i imponerende dragestil, var det ikke TV på rommene, men elg og sabler, bandak-aure og kongeligheter på veggene. Der lekte tvillingene amerikansk skrekkfilm i enden av en korridor.Ellers: Alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

Se også:
Flere begivenheter fra høstturnéen i Telemark

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar