28. januar 2010

Enda en teaterplakat

Summary in English: A new theatrical poster by illustrator Svein Nyhus made for a local children's theater group. The pictures below show the first thumbnails, a rough tracing sketch and the finished drawing for the poster. The sketch was enlarged on a photocopier and then traced with pencils onto hard tracing paper where shadows and light effects easily can be exaggerated by smudging and using erasers. Finally the poster was coloured in Photoshop.

Jeg har flere ganger tegna teaterplakater for en ungdomsteatergruppe i Tønsberg der dattera vår er med. Denne gangen gjelder det en plakat til forviklingskomedien «Robin Hood og jomfru Marion» som blir vist nå i februar.

Bildene under viser de første ideskissene, overleggingsskisse i A4 og den ferdige blyanttegningen til plakaten. Det store bildet viser hvordan jeg har forstørra A4-utkastet på kopimaskinen og deretter lagt over og traca av strekene fra denne kopien til en endelig originaltegning på kalkérpapir. Dette er et hardt, delvis gjennomsiktig og litt strukturert papir, omtrent som matpapir. Da blir det ekstra lett å gni utover og viske bort den grå blyantstreken og lage myke lys- og skyggeeffekter. Men det blir fort møkkete (derfor bruker jeg hansker). Til sist skanna jeg inn tegningen og fargela den i photoshop.

De små kulepennskissene lagde jeg på et par bussturer, overleggingsskissa en sein kveld og den ferdige blyanttegningen i går natt og i dag tidlig. Jeg måtte gjøre fargelegginginga nokså enkel på grunn av liten tid, men jeg synes plakaten har fått et ok særpreg likevel.


Jeg husker forresten en rutete genser i de samme gule og grønne fargene som jeg har brukt på den nye plakaten. Jeg er usikker på om jeg likte den.

Se også:
Teaterplakater til «Pinocchio» (2007), «Matilda» (2008) og «Jakten på nyresteinen» (2009)
Teaterplakat til «Mester Willys hemmelighet» (2009)
Teaterplakat til ungdomsstykket «Nasjonal prøve» (akrylmaling, 2010)
* Mer om blyant på kalkérpapir og fargelegging i Photoshop

5 kommentarer :

 1. Her har du jo en teknikk som er BANKERS!
  Alltid godt resultat.

  SvarSlett
 2. Så flott!
  Jeg er så imponert over fargevalgene dine, synes de fungerer så bra!!
  Og takk for at du la ut forklaring på hvordan du gikk frem!
  Moro å lære noe nytt!

  SvarSlett
 3. I love your work. So nice to see the back-up sketches too.

  SvarSlett
 4. har vært inne på bloggen din tidligere, men nå har jeg lagt deg til bloggrullen min, så jeg får følge litt med her inne:-) Fantastisk...jeg er stor fan av både deg og av Gro.

  SvarSlett