12. november 2017

Egil Nyhus 30 år som avistegner i Romerikes Blad!

Summary in English: This autumn Norwegian illustrator Egil Nyhus, twin brother of colleague Svein Nyhus, celebrates his 30th anniversary as cartoonist and caricaturist for Romerikes Blad, a newspaper in Skedsmo, Norway.

Denne høsten har Egil Nyhus (55) 30-årsjubileum som avistegner i Romerikes Blad (RB), tradisjonsrik regionavis med base i Lillestrøm. Der har Egil bidratt med karikaturer og politiske kommentartegninger hver uke siden han flytta til Jessheim i 1987. Jo da, tida går.

Bloggredaksjonen gratulerer med innsatsen og sier som tvillingbroren som prøvde å etterlikne Egils tegninger fram til de var 30:

– Det var umulig å bli bedre, så jeg lot Egil være suveren i sin karikaturkunst. En burlesk humorist og enestående visuell forteller. Sikker strek, presise detaljer og stor portrettlikhet.

Under er RBs Lars MJ Hansens og fotograf Lisbeth Andresens hyllest til den prisbelønte jubilanten: «En hverdagsklovn, full av energi og ablegøyer, men også oppriktig vennlighet, et usedvanlig behagelig vesen å være sammen med.»

(Klikk på bildene for å se større kopier.)Tillegg 30. desember 2017: Romerikes Blad, som er så glad i og for tegneren sin, presenterte også en liten årskavalakade med Egils aviskommentarer:Se også:
Egil 25 år som avistegner i Romerikes Blad 2012
Romerikes Blads portrettintervju av Egil (med bilder og film) 2012
En av Egils avistegninger steg for steg 2012
Egils karikaturtegninger for nyhetsåret 2013
Teskjekjerringprisen til Egil 2014

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar