28. januar 2016

Enda en polsk teaterversjon av «Snill»

Summary in English: Pictures from a new Polish theatrical adaptation of "Gentle" or 'What a Girl!" (original title "Snill", 2002), a picture book by Norwegian poet Gro Dahle and illustrator Svein Nyhus. Photos from past adapations are here, here and here.

Nylig kom nok en polsk teaterversjon av «Snill», bildeboka som Gro og jeg lagde i 2002 og som ble utgitt på polsk under tittelen «Grzeczna» i 2010.

I høst var det også premiere i Bergen for en polsk-norsk teateroppsetning av den samme boka. Tidligere har den blitt dramatisert både i Norge og Sverige, kommet som tegnefilm og blitt oversatt til flere språk.«Grzeczna» spilles nå av Teatr im. H. Ch. Andersena i Lublin i Polen. Manus, regi og scenografi er ved Aleksandra Konarska.

Heller ikke denne gangen har forfatteren eller jeg bidratt direkte i arbeidet med å tilpasse fortellinga til scenen. Når vi ikke engasjerer oss, mister vi kontrollen over sluttresultatet, men slipper jobben. Ja, en vinner og taper noe på det meste.

Konarska har basert scenografien fritt på illustrasjonene i boka. Det synes jeg er mer enn greit når det ferdige scenebildet har blitt så proft som her. Personlig og med særpreg. Så takk også til denne teatergjengen!
Forresten kom også Gros «Krigen» fra 2012 ut på polsk i januar 2016. Den er illustrert av selveste Kaia.

Se også:
Svenske og norske teaterversjoner av «Snill»
Norsk-polsk teater med animasjon av «Snill»
Norsk animasjonsfilm av «Snill»
og:
Blogginnlegg og wikipedia om «Snill»
Kjøp trykk fra «Snill»

2 kommentarer :

  1. Utrolig kult, Svein! Gratulerer! Det må være en vanvittig stilig følelse å se sitt eget åndsverk fantasert videre av helt andre kunstnere? Klem fra Inger Lise

    SvarSlett
  2. Takk. Det pussige er at en annen polsk gruppe har satt opp den samme boka samtidig. De bruker dokker i kombinasjon med animasjon: Polsk-norsk teaterversjon av «Snill» i Bergen

    SvarSlett