20. mars 2015

«Bildebokskolen» 79:
Å leke enmannsgjemsel med ei bok

Summary in English: Picture Book Class #79: An educational book explains how to develop language skills by playing with "Lars is Lars" (original Norwegian title "Lars er Lars", 2011), a picture book for young children by Svein Nyhus.

I «Skal vi leke en bok?» fra 2014 tipser Ingvild Alfheim og Cecilie D. Fodstad om pedagogisk lek med bildebøker. Der blir blant annet den første boka mi om Lars, en «utvidet pekebok for de aller minste», brukt til å lære om «kroppens språk».

I 2014 lagde også Universitetet i Stavanger en video som viser barn og voksne som snakker sammen om «Lars er ikke» i barnehagen.

Det er gøy og hyggelig at de enkle småbøkene om Lars kan inspirere kreative formidlere. Ja, jeg har stor tro på å leke og tulle, også med bøker. Og jeg liker å dele tanker og ord, å gruble og lure sammen. Uansett er alle opplevelser subjektive, de er personlige og individuelle, og det er ingen strenge regler for følelser. Det er heller ingen lover og fasitløsninger for hvordan ting i kunst og kultur skal gjøres. Det er en fin trøst.Se også:
Bla i «Skal vi leke en bok?»
Å formidle bøker til små barn

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar