27. mai 2013

Utstilling av illustrasjoner 29. mai - 16. juni 2013:
Kunsttrykk og originaler til salgs på Lillehammer

Summary in English: Signed A2-size giclée prints of 24 picture book illustrations by Norwegian illustrator and writer Svein Nyhus' for sale at an exhibition in Lillehammer, Norway May 29—June 16, 2013.

Under Norsk litteraturfestival på Lillehammer viser tegneren Svein Nyhus' illustrasjoner fra noen av barnebøkene sine i Galleri Zink i Storgata 49. Utstillinga åpner onsdag 29. mai med brus klokka 11 og tegneforestilling klokka 12 og blir hengende til og med søndag 16. juni.

Som i Tønsberg i høst er det salg av originaltegninger, bøker, kort og «digitale kunsttrykk» av de 24 illustrasjonene du ser her (tre flere enn sist). Utskriftene er signerte og nummererte gicléer i A2-størrelse (papiret måler 59,4 x 42 cm). På flere av bildene er teksten fra boka skrevet inn.

Utstilling også i Kvinnherad

Våren og forsommeren 2013 stiller også Kvinnherad bibliotek ut tegninger fra «Snill», Gro Dahles og Svein Nyhus' bildebok fra 2002. Bokillustrasjonene blir vist som store plakater i en vandreutstilling som var på Voss i høst.

«Snill» handler om ei jente som er så selvutslettende snill og stille at hun forsvinner inn i veggen, men til sist bryter fri og baner vei for andre jenter som også sitter fast. Det passer jo bra til hundreårsjubileet for kvinners stemmerett i Norge.

Svein møtte også barnehagebarn i Kvinnherad. Sammen lurte de blant annet på hva slags beinklær denne halvnakne dama har.

Se også:
Utstilling i Tønsberg 2012
Utstilling på Voss 2012
Kjøp digitaltrykk gjennom bloggen

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar