12. mai 2010

Svensk radiokritikk av Gro Dahles og Svein Nyhus' bildebøker

Summary in English: A link to a 15 min discussion on Gro Dahle's and Svein Nyhus' picture books "Snill" ("Gentle"), "Sinna Mann" ("Angry Man") and "Roy", sent on Swedish national radio May 11th.

11. mai sendte det svenske debatt- og kritikkprogrammet «Nya vågen» «ett kritikersamtal om dom kontroversiella barnböckerna av norska författarparet Gro Dahle och Svein Nyhus»

Det tre kvarter lange radioprogrammet inneholder en klok diskusjon om barnebøker, et kort kåseri og til sist en samtale mellom to kritikere og programlederen om «Snäll», «Den Arge» og «Roy», bildebøker av Gro og Svein som kom på svensk i 2008 og 2009. Hvis du er ivrig nok, kan du høre alt på SR P1s Kulturradion her (webradio) eller her (lydfil).

Omtalen av bøkene er grundig og velvillig; for å sitere den ene kritikeren: «Man blir sugen på att doktorera på dom här böckerna». Javel.

1 kommentar :

  1. Ser fram i mot å høre på dette. Syntes svensk radio er utrolig bra, generelt sett. Bor i Canada, og setter stor pris at jeg kan lytte til radio fra Norge og Sverige gennom podkast. Men det blir mest svensk - særlig Kino er helt fantastisk - er helt irrelevant om jeg noen gang kommer til å få mulighet til å se de filmene de snakker om. Har også prøvd meg litt på dansk - syntes jo at vi bør kunne forstå det, vi i norden. Går bra, helt til de kaster ut et tall "fem og halvfjærs"...

    Stian

    SvarSlett