26. mai 2009

CD-omslag med løse figurer (eksempel 1)

Summary in English: Cover illustrations by Svein Nyhus for a children's CD 2006: a. rough pencil sketches; b. original artwork (cut out drawings made with coloured pencils); c. Nyhus' own design (combining small drawings and coloured background with typography in photoshop); d. final CD cover done by another designer.

Her viser jeg bilder fra arbeidet med omslaget til barneplata «Blårollinger» i 2006. Det var en av de første gangene jeg leverte originalillustrasjonene som løse, dypetsa figurer slik at en erfaren designer kunne sette dem riktig sammen til en passende helhet.

Jeg ga formgiveren klare føringer for layouten, men samtidig stor frihet til å tilpasse og finjustere biter og typografi. Sjøl har jeg ingen erfaring som grafisk designer og må overlate det tekniske håndverket til andre. Ideelt sett blir sluttresultatet alltid bedre når det er flere fagfolk som hjelper til, men en kan også risikere at ikke alle er like dyktige eller det blir sånn som en sjøl vil. Her syns jeg den ferdige cd-en ble grei nok, men fikk noen små skjønnhetsfeil - som antakelig er usynlige for andre enn meg.

Bildene under viser skisser, figurark, layoutforslag og den ferdige CD-en. Teknikken er fargeblyant på farva papir, klipt ut som løse biter og satt sammen til en kollasj i photoshop.

a. Enkle ideskisser


b. Løse figurer og bakgrunnc. Egne layoutforslag

d. Ferdig CD
Bitene mine ble til sist satt sammen av en annen designer.


5 kommentarer :

 1. en kjærkommen cd i vår samling:) barna elsker den, og coverdesignet er fortreffelig!

  SvarSlett
 2. kjempefint cover, jeg liker fargesammensetningen. Det var veldig smart å levere løse figurer til designeren.

  SvarSlett
 3. Jeg synes det var finere når skyggene var integrerte i bakgrunnen sånn som du gjorde det istedenfor å ha sånn "hvit klippekant" rundt de.

  SvarSlett
 4. Ja, nettopp. Jeg irriterte meg litt med en gang, men lærte å passe på og gi klare beskjeder.

  SvarSlett