25. august 2010

CD-omslag med løse figurer (eksempel 2)

Summary in English: Cover illustrations by Svein Nyhus for a children's CD 2007: 1. original artwork (pencil drawings with water colours and marbleized papers); 2. Nyhus' own proposals for the cover design (combining drawings with typography in photoshop); 3. Printed CD cover with final layout made by another designer. Tidligere har jeg vist utkast og ferdige originaltegninger til en barne-cd fra 2006. Her er enda et cd-omslag jeg har tegna, denne gangen til «Grieg for barn» fra 2007. Originalillustrasjonene ble sendt som løse biter til en designer som satte delene sammen til en passende komposisjon. Han fikk klare rammer for layouten, men samtidig frihet til finjusteringer.
1. Løse figurer og bakgrunnsmønster Først lagde jeg blyantskisser og forslag som oppdragsgiveren måtte godkjenne. Når motivene var bestemt, reintegna jeg dem i farger slik tegningen under viser. Teknikken var vannfarger og blyant. Jeg skar ut figurene for at de skulle stå helt reint mot den hvite bakgrunnen. Til bakgrunn valgte jeg to papirer med marmormønster fra lageret mitt.
Figurarket under viser trollkongen Dovregubben og Den grønnkledte fra Peer Gynt, pluss troll og alver.

2. Forslag til layout/komposisjon/oppsett Etter å ha skanna inn papirfigurene og bakgrunnsarkene, prøvde jeg å sette dem sammen med teksten innenfor cover-formatet ved hjelp av photoshop. Dette var forslag som jeg sendte til designeren.
3. Ferdig trykt CD-omslag En grafisk designer satte sammen bitene mine til det ferdige resultatet. Noen små skjønnhetsfeil blir det alltid, men jeg ble vel stort sett fonøyd. Se også:CD-omslag med løse figurer - eksempel 1: Blårollinger